Skip to main content

Scholidair

Scholidair 2023

Elk jaar zamelen we met alle kinderen geld in voor een goed doel. We noemen dat project Scholidair. Dit jaar sparen we voor een project van de Stichting Bagiran Village

Stichting Bagiran Village
Stichting Bagiran Village is een kleine stichting die als doel heeft om het dorpje Bagiran Village in Gambia te helpen, zodat ook de kinderen daar aan een betere toekomst kunnen werken. Het bevordert de economie als kinderen naar school gaan en daardoor later een betere kans krijgen in de samenleving. Door scholing heeft de kansarme jongste doelgroep ook een stevige basis voor de toekomst.

Project
Gambia is een klein Afrikaans land waar armoede een groot probleem is. Er zijn maar weinig banen en onderwijs is kostbaar, de overheid biedt geen enkele financiële steun voor ouders of scholen. De gezinnen zijn groot en voor ouders is het voornaamste doel dan ook onderdak en voeding bieden. Onderwijs komt daarom niet op de eerste plaats. De meeste kinderen leven dan ook overdag vaak op straat.

In het dorpje Bagiran is een schooltje gevestigd met de naam Bapalai Nursery School. In de afgelopen jaren heeft de stichting met behulp van lokale bewoners een nieuw schoolgebouw gerealiseerd en inmiddels krijgen zo’n 85 kinderen les verdeeld over drie klaslokaaltjes. Na de realisatie van onder andere een watertoren, een omheining rondom de school, een functionerend toiletgebouw en de aanleg van een groentetuin is het volgende doel wat de stichting heeft: het plaatsen van speeltoestellen.

Met de opbrengst van Scholidair 2023 gaan we hier invulling aan geven!

Wilt u doneren? Dat kan via onderstaande link:

Scholidair

Jaarlijks organiseert de school de actie "Scholidair". Samen met
ouders wordt een project in een ontwikkelingsgebied gekozen waarvoor de actie gehouden gaat worden.