Scholidair

Scholidair

Update: Scholidair 2022 zit er weer op. Er is dit jaar maar liefst €4808,48 opgehaald voor het goede doel! Wat een opbrengst, wat een inzet. In het voorjaar van 2023 is het volgende Scholidair project. Tot dan! 

-------------------------------------

Wij zijn basisschool de Okkernoot uit Zetten. Elk jaar halen we met alle kinderen geld op voor een goed doel. We noemen dat project Scholidair. Dit jaar sparen we voor een project van de Unica Foundation. 

De Unica Foundation 
De Unica Foundation steunt projecten op het gebied van duurzaam water en energievoorziening. De stichting doet dit op een structurele en duurzame manier door hun kennis en kunde te delen met de lokale bevolking. De stichting heeft veel projecten gerealiseerd in Nepal en heeft daarmee al veel mensen ondersteund.

Het project
Het dorpje Padam Bahadur in Gulmi district ligt in het westen van Nepal. De school in het dorp heeft op dit moment geen stromend water en de toiletten zijn in zeer slechte staat. Vooral voor meisjes op school is dat een groot probleem. De kans dat de overheid hier op korte termijn iets aan zal doen is klein, ook al omdat Gulmi ver van de hoofdstad Kathmandu ligt.

Door het watersysteem te verbeteren en nieuwe toiletgebouwen neer te zetten wordt de situatie enorm verbeterd. Ook krijgen de kinderen extra lessen in hygiëne over vragen als ‘Hoe ga ik om met schoon water? Wat is het effect van handen wassen?’. Een aantal leerlingen wordt opgeleid tot ambassadeur om deze kennis ook in de gemeenschap verder te verspreiden.

Er is gestart met de basis van het toiletgebouw, maar deze kan alleen afgemaakt worden als er genoeg fondsen binnenkomen. 

Met de opbrengst van Scholidair 2022 gaat hier invulling aan gegeven worden!

Scholidair

Jaarlijks organiseert de school de actie "Scholidair". Samen met
ouders wordt een project in een ontwikkelingsgebied gekozen waarvoor de actie gehouden gaat worden.

Visie en missie

De Okkernoot is een basisschool waarin persoonlijke aandacht en leren leren centraal staat.

Kennis maken

Wilt u kennis komen maken, klik hier.

Contact

OBS de Okkernoot
J.A. Nijhoffstraat 1
6671 ZL Zetten
0488 - 452674
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Copyright © OBS de Okkernoot | Website gerealiseerd door:
Van Laarhoven Websites