Ontstaan van de school

In 1975 werd, op aandringen van een groep gedreven ouders, het openbaar onderwijs gestart, als derde tak van het basisonderwijs in Zetten. De Okkernoot groeide in korte tijd uit tot een volwaardige school.

Openbare Basisschool De Okkernoot vierde in 2015 haar 40-jarig bestaan. Sinds 1 augustus 2005 is het openbaar onderwijs in de gemeente verzelfstandigd en maakt onze school samen met vijf andere scholen deel uit van de stichting ‘StisamO’. Meer informatie hierover vindt u op de website: www.stisamo.nl

Waar wij voor staan

Op onze school staan basisvakken centraal (rekenen, taal, lezen, schrijven). Daarnaast is er veel aandacht voor creatieve vorming (o.a. handvaardigheid, drama, dans, zang en toneel), de zaakvakken (geschiedenis, aardrijkskunde, biologie, natuuronderwijs, techniek en burgerschap) en lichamelijke vorming. Onze school heeft eigen schooltuin, waarin de kinderen planten en groenten telen. Vanaf groep 1 leren de kinderen de Engelse taal. En in groep 8 gaan alle leerlingen op voor het kinder- EHBO diploma.

Toekomstgericht

Om onze leerlingen voor te bereiden op de toekomst, vinden wij het belangrijk dat zij handvatten en vaardigheden aangeleerd krijgen, om zo de toekomst eigen te kunnen maken. Dit doen we onder andere door middel van IPC onderwijs.