Ontstaan van de school

Openbare basisschool de Okkernoot is opgericht in 1975.

De Okkernoot vierde in 2015 haar 40-jarig bestaan.

Wij maken deel uit van stichting Wonderwijs. In deze stichting hebben 15 scholen hun krachten gebundeld. De dagelijkse leiding is in handen van twee leden van het College van Bestuur. De Raad van Toezicht houdt integraal en onafhankelijk toezicht op het bestuurlijk handelen, het beleid van het College van Bestuur en de algemene gang van zaken binnen de stichting. De personeelsomvang is rond de 250 fte en het aantal leerlingen rond de 4000.

Waar wij voor staan

Op onze school staan basisvakken centraal (rekenen, taal, lezen, spelling, schrijven). Daarnaast is er veel aandacht voor creatieve vorming, zoals handvaardigheid, drama, dans, zang en toneel. De zaakvakken waaronder geschiedenis, aardrijkskunde, biologie, natuuronderwijs en techniek, burgerschap en levens beschouwelijke vorming, zijn gebundeld binnen IPC. Onze school heeft eigen schooltuin, waarin de kinderen planten en groenten telen. In groep 8 gaan alle leerlingen op voor het kinder- EHBO diploma. Daarnaast krijgen de kinderen vanaf groep 3 wekelijks gymlessen van docenten en studenten van het HPC. De kleuters krijgen van de eigen leerkrachten bewegingsonderwijs.

Toekomstgericht

Om onze leerlingen voor te bereiden op de toekomst, vinden wij het belangrijk dat zij handvatten en vaardigheden aangeleerd krijgen, om zo de toekomst eigen te kunnen maken. Dit doen we onder andere door middel van IPC onderwijs.

Kennis maken

Wilt u kennis komen maken, klik hier.