Ontstaan van de school

In 1975 werd, op aandringen van een groep gedreven ouders, het openbaar onderwijs gestart, als derde tak van het basisonderwijs in Zetten. De Okkernoot groeide in korte tijd uit tot een volwaardige school.

Openbare Basisschool De Okkernoot vierde in 2015 haar 40-jarig bestaan.

Op 1 januari 2019 zijn Stichting Katholiek Onderwijs Batavorum en Stichting Samenwerkingsbestuur katholiek en openbaar onderwijs in Overbetuwe (StisamO) gefuseerd.

Na een intensieve voorbereiding bundelen 15 scholen hun krachten in een nieuwe organisatie: Wonderwijs.

Onder het motto “Samen groeien in Uitdagend Onderwijs”.

Waar wij voor staan

Op onze school staan basisvakken centraal (rekenen, taal, lezen, spelling, schrijven). Daarnaast is er veel aandacht voor creatieve vorming, zoals handvaardigheid, drama, dans, zang en toneel. De zaakvakken waaronder geschiedenis, aardrijkskunde, biologie, natuuronderwijs en techniek, burgerschap en levens beschouwelijke vorming, zijn gebundeld binnen IPC. Onze school heeft eigen schooltuin, waarin de kinderen planten en groenten telen. Vanaf groep 1 leren de kinderen de Engelse taal. En in groep 8 gaan alle leerlingen op voor het kinder- EHBO diploma. Daarnaast krijgen de kinderen vanaf groep 3 wekelijks gymlessen van docenten en studenten van het HPC. De kleuters krijgen van de eigen leerkrachten bewegingsonderwijs.

Toekomstgericht

Om onze leerlingen voor te bereiden op de toekomst, vinden wij het belangrijk dat zij handvatten en vaardigheden aangeleerd krijgen, om zo de toekomst eigen te kunnen maken. Dit doen we onder andere door middel van IPC onderwijs.

Kennis maken

Wilt u kennis komen maken, klik hier.